søndag 6. november 2011

Which henge is that again?


Null åtte førtifem i går satte en gjeng nordmenn seg på en buss som skulle ta oss til Stonehenge, Salisbury og Winchester. Etter en times tid på bussen kunne vi se noen utrolig små steiner ute på en slette, med motorvei og sauer rundt. Alle begynte å le, vi kom oss av bussen og inn til steinene. På øret fikk vi informasjon om historie, spekulasjoner og myter om Stonehenge, mens vi vandret rundt formasjonen. Det var ganske spennende å se, men også litt ironisk og morsomt at så mange folk samlet seg bare for å se på noen steiner.


Etter en times tid dro vi inn til Salisbury og besøkte Salisbury Cathedral. Jeg har aldri vært i en katedral før og syntes det var utrolig vakkert! Ikke bare fikk vi sett mye historie og et kunstverk av et bygg, men da vi vandret rundt stod et barnekor og sang i bakgrunnen, noe som skapte en veldig interessant stemning. Det skulle også være "service" der, så mange mennesker kom og hadde kledd seg svært pent for anledningen.

Hvis denne gif-en har stoppet, klikk på den for å se den.
En og en halv time senere var vi på bussen igjen, denne gangen på vei til Winchester. Begge byene vi var i hadde et veldig engelsk preg, mens naturen rundt Stonehenge og langs veien dit minnet veldig om Norge. Winchester var den byen som minnet mest om Soton, sannsynligvis pga. at det var mer en by enn Salisbury, som virket mindre og litt mer koslig. Sammen med jentene fra Telephone House vandret Anja og jeg opp og ned hovedgaten en gang før vi spaserte helt tilbake til bussen. Der hadde vi sett den kosligste og mest engelske puben, så vi  ble vi sittende og drikke øl, prate og småspise. Da klokken slo seksten førtifem og det var tid for hjemreise og feiring av Anjas bursdag med ost, vin og kjeks.


Ironisk nok har Ylvis nettopp laget en video angående Stonehenge. Siden såpass mange mennesker har linket meg den i det siste, legger jeg den like greit her slik at Graham får se litt av hva vi nordmenn ser på TV.

7 kommentarer:

 1. Me besøkte ein fin, liten by den dagen me besøkte Stonehenge me òg, men må innrømme at eg ikkje hugsar namnet akkurat no. Høyrest ut som om de hadde ein strålande dag. :)

  SvarSlett
 2. hørtes ut som ein super dag <3

  SvarSlett
 3. Ååårh! Det virker som om dere har hatt det helt fantastisk :D Jeg og vil!

  SvarSlett
 4. Poirot: Det er veldig sannsynlig Salisbury, er vel nærmeste "by", i følge kartet i alle fall :P

  Anonym & Pernille: It really was!

  Christine: We did, hadde vært kult å ta deg med der, hadde jeg bare visst om det tidligere. :P

  SvarSlett
 5. Var sannsynlegvis det. Koseleg var det, i alle fall. :)

  SvarSlett
 6. hehe, digget den siste settningen ;)

  SvarSlett

Got something to say? Say it now or forever hold your peace.