tirsdag 2. juni 2009

Hansaøl & daier

Etter min mening er Bergen en by som har mer å by på (haha) enn Hansaøl og daier. Jeg har satt opp en liten liste med 10 ting om hvorfor Bergen er en bra by. Jeg er glad for at jeg flyttet hit, og da jeg hadde besøk av min lillesøster i helgen opplevde vi alle disse 10 tingene.Det er parker og gress over alt, og menneskene ligger strødd utover. Uansett hvor det er en gressflekk, ligger noen der og koser seg. Noen er alene, andre med sine kjære mens utenfor Den Nationale Scene er en gigantisk hippie-gjeng. Bildet over er på gresset ned fra teateret til den blå steinen.

This guy is everywhere! Han er i alle fall ofte i Bergen, og han knows his shit. Han er morsom å se og høre på, og klarer virkelig å underholde publikum på Torgallmenningen.

Nei, der jeg kommer fra har vi ikke 7-eleven. (Dvs. at det kom en i Karmsundsgata da jeg flyttet hit). Uansett så er det ingen som henger i Karmsundsgata, men i Bergen finner man 7-eleven på hvert eneste hjørne. Skolen jeg skal gå på til neste år ligger i andre etasje på 7-eleven. Ikke bare får man tak i deilig Frozen Youghurt, men også annet digg som mer deilig is (Ben & Jerry's, NAM), snacks og varm mat.

Det jeg liker best ved Lille Lundgårdsvannet er at jeg har løpt rundt det i bare undertøyet. En slik løpetur er lengre enn man skulle tro, men til tross for at det var natt, holdt jeg varmen. Midt på vannet er en pen fontene, og rundt skifter de blomster oftere enn jeg vasker gulvet, for å si det sånn... :P

Fløien er digg! Det koster 35 kr for en tur opp, eller man kan betale med kalorier og en gåtur på ca. 45 min. Jeg har gått både opp og ned, men som regel tar jeg banen opp og går ned igjen. Fra Fløien kan man se utover denne deilige byen, og jeg befinner meg akkuratt nå helt til venstre på bildet, litt forbi den snirklete veien og over broen, aka Danmarksplass.

På Karmøy spiser alle Kanuttapylsa med robbel og rakje og ei sju te vers for 15 kr. Her spiser vi Jegerpylsa for 45. Eller tydeligvis ikke... Da spurte folk om hva pølseboden med MANGE forskjellige typer pølser het, fikk jeg til svar av alle: Hvilken pølsebod? Den er kanskje mer populær blant de (litt eldre) som har råd til pølser for 45 kr, det var i alle fall full kø utenfor etter Eagles konserten i går, mens det ikke var en sjel på McDonald's. Pølsene er helt utrolig deiligE, og man får et glass med verdens beste saft til.

Denne byen har noe å by på (haha igjen) for enhver smak. Det er alltid noe som skjer, og om det plutselig skulle bli stille en dag, kan man ta seg en tur på kino. Det er to kinoer her (som "hører sammen"), de inneholder 14 + 5 kinosaler = 19 saler til sammen. Jeg bruker Haugesund som eksempel hvor det er en kino med 5 saler hvor to av dem er verdt å se en film i. Hvis du ser på bildet under, er en hvit boks i bakgrunnen. Når du gikk inne i denne var det en stor skjerm hvor folk stod og klappet for deg. En deilig følelse!

Statuene er mange, og jeg liker spesielt Ibsen-statuen utenfor Den Nationale Scene. Dette er på andre siden av scenen hvor det står en lenestol-statue.

Man kan reise med tog, båt og buss for å se Bergen. Det går tog en gang i timen som viser alle japanske turistene (det KRYR av dem) den fantastiske byen som til og med har hus laget av tre.. Ö Uansett er det søtt, og jeg har tenkt å både ta toget og bussen en gang.

Og hva topper vel ikke hele saken, enn en tur på Zachen en deilig sommerdag? Man kan sette seg ned på Torget og se ut mot havet hvor det kryr av båter. På andre siden av Zachen denne dagen var det stappfullt med fritidsbåter og folk som koste seg i solen. Om dagen kan man kjøpe fisk og krabber og all annen sjømat før man ser litt i boder og avslutter med en deilig is på Bon Appétit. Om kvelden kan man sitte på Zachen og ta seg en øl. Bryggen er jo også perfekt sted for å slappe av og møte nye mennesker.


Jeg digger denne byen, og når optikeren min spurte meg i dag: "Skal du bli i Bergen lenge?" begynte jeg å le. Selvfølgelig! Jeg blir her i minst to år til, og gjerne ti mer etter det. Håper mange flytter hit neste år, så kan vi møtes på Zachen og ta en Hansa.

20 kommentarer:

 1. Hehe, finfint. :D

  Me sjåast jedna! ;)

  SvarSlett
 2. ååh. Dette var fint å lese. kom på hvorfor jeg elsker denne byen. men jeg vil fortsatt vekk for å studere. jeg må det. jeg må oppleve noe nytt! men bergen kommer alltid til å være "hjem". borte bra,men hjemme best!

  SvarSlett
 3. Aaawh, cute!

  (Det finst Ben & Jerry's-is i Haugesund òg. :P)

  SvarSlett
 4. Hilde: Gudd gudd! ;D

  Mariel: Jepp, kjenne te følelsen.. Men som du vett så e eg "vekke" nå og Haugesund e mitt "hjem".. :P

  Poirot: I know, skreiv jo det om 7-eleven i Hgsd ;)

  SvarSlett
 5. Ja, men andre butikkar har det òg, til dømes Meny i Karmsundsgata. Oh so cool. :P

  SvarSlett
 6. Bergen har også Deli de Luca <3

  SvarSlett
 7. Bergen e ganske fin by da:) Egentlig litt dumt at det ikke e der eg drar for å gå på skole ;o

  SvarSlett
 8. glede meg te å flytta te bergen :D

  SvarSlett
 9. Poirot: Aah, eg forstår.. Men det har de sikkert her og.. xD

  Valerie: Stemme det, og det e digg!! :D

  Kristin: Ja, why valgte du Stvg seie bare eg? Bare tenk deg oss to på grafisk i lag <3

  Sveio tullo: Det burde du og! :D

  SvarSlett
 10. Jeg har aldri vært i Bergen, men nå fikk jeg veldig lyst til å dra dit :D

  SvarSlett
 11. å tingen er at man sikkert kunne ramse opp 100 ting til :)
  Eg må sei at eg så ironien i at de hadde "lene" stola haha...;)

  SvarSlett
 12. ooh jeg var i bergen en gang. husker jeg tok den banen. og at hotellet vårt var flott og grønt og at frokosten var nammm

  SvarSlett
 13. Nice!! :D Bergen e jo ein flott by ;)

  SvarSlett
 14. Du er også noe fint med Bergen! Måtte du ALDRI flytte herfra<3

  SvarSlett
 15. Parker? Hvilke parker? Er bare litt gress rundt omkring jo.....

  SvarSlett
 16. Ronja: Awh, takk <3 Blir nok her i maaangen år til! :D

  Håkz: LESTE du teksten eller? :P F.eks. den utforbi Den nationale scene?

  SvarSlett
 17. Hmm.. Kanskje jeg burde lest teksten ja.

  SvarSlett

Got something to say? Say it now or forever hold your peace.