søndag 20. november 2011

Pinhole

Forrige gang vi hadde foto- workshop lærte vi å lage vårt eget kamera. Vi brukte tomme ølbokser, svart papp, teip og en nål til å lage hull med. Det man gjør er å åpne ølboksen med en vanlig boksåpner og bruker pappen til å lage et nytt lystett lokk. Når man er i mørkerommet legger man lyssensitivt papir inn i ølboksen før man går utenfor. Den bittelille hullet må dekkes til med svart teip. For å ta et bilde løftes teipbiten av, man passer på å holde kamera helt i ro før man legger teipbiten over igjen etter ønsket eksponeringstid. For at kamera skulle være mer stødig brukte vi strikk og penn rundt boksen. Deretter er det tilbake i mørkerommet og fremkalle bildet.
Dette bildet er tatt utenfor skolen. Jeg står ca. en meter fra kamera og er den bittelille skikkelsen du såvidt kan se midt på papiret. Dette er negativt papir, å fremkalle det over på positivt papir var noe jeg ikke mestret. Bildet er eksponert i femten sekunder.

Her er de svarte skyggene Miriam og meg. Vi lå på gulvet inne på det gamle fine arts rommet på skolen. Eksponeringstiden på ca. 10 minutter var for lite.

Her sitter jeg foran et vindu og en veldig varm og stor lampe. Kamera ligger på bordet jeg sitter på, dette er eksponert i 4,5 minutt.

Jeg er ikke den beste pinhole- fotografen enda, men det er veldig interessant å jobbe med! Pga. dybdeskarpheten i disse kameraene blir absolutt hele bildet skarpt, om man klarer å eksponere det bra nok, og det skal jeg klare etter hvert.

Neste uke skal vi bruke gamle fotoapparat og fremkalle bildene ordentlig fra film! Det blir sykt gøy, disse fototimene er de beste vi har, synes jeg.


4 kommentarer:

 1. Wow , så spennende! Det har jeg aldri prøvd før men det funket jo faktisk veldig bra!

  SvarSlett
 2. Koffor ska eg laga lystett lokk, eg e jo i Norge , kan kje reise te England for så lite.
  Hilsen Pappen :-)

  SvarSlett
 3. Thea: Anbefales å prøve, spesielt hvis skolen din har mørkerom du kan bruke til å fremkalle! :D

  Poirot: I think so! :P

  Rudi: Haha, skjønner ikke litt hva du mener engang.. :P

  SvarSlett

Got something to say? Say it now or forever hold your peace.