torsdag 1. oktober 2009

Nei til mac-, PS- og AI kunnskaper!

Jeg liker NKF veldig godt, det skal sies. Vi får spennende oppgaver og jeg liker å jobbe med dem. Det jeg ikke liker er når mine produkt hele tiden trekkes ned fordi jeg har feil kunnskaper. Det er alltid snakk om å bruke manuelle teknikker. Da vi hadde den første oppgaven, var det første gangen jeg tok i en kullstift i mitt liv. På vår forrige oppgave var responsen på det ferdige produktet, altså t- skjorten, at fargene som jeg hadde malt på var feil farge i forhold til skissen. Hvorfor i alle verdens land og rike skulle jeg vite hvordan jeg blander en perfekt farge med MALING?! Og folk lo av meg når jeg ikke visste forskjellen på de forskjellige blyanttypene. Helt seriøst, jeg driter i det!

Når vi har mac-timer har jeg egentlig lyst å dø! Jeg prøver å gjøre noe nyttig og lære meg selv nye ting, men jeg skjønner ikke hvorfor jeg egentlig er der engang. Da sitter alle sammen med malingen sin og skjønner ikke forskjellen på selection tool og direct selection tool i Illustrator. Det er da jeg lurer på hvilken verden de lever i og hvorfor de går på grafisk design. Det er faktisk lov å ha litt kunnskaper før man begynner på en utdanning, mener nå jeg. Jeg mener også at mine tegnekunnskaper og det at jeg ikke eier verken kullstift eller tekstilmaling ikke skal gå ut over min utdanning og karakterer. Og dessuten har folk fått inntrykk av at jeg tror jeg er bedre enn alle andre siden jeg har brukt PS i 5 år nå. Helt seriøst, det er ganske kjipt å bruke en halv skoledag i et iskaldt macrom for å ikke lære en dritt! Og jeg betaler 80.000 kr pr. år jeg er elev der. Hvorfor skal det bety så mye at jeg ikke kan alt om tegning, form og farge?

10 kommentarer:

 1. Jeg skjønner ikke hvorfor dere må tegne og male, trodde alt ble gjort på maskin nå for tiden?

  SvarSlett
 2. Tegning og maling ? Wtf?! Grafisk design e jo datarelatert læring. Greit at du ska teigna skisser etc men det at skissene ska vær perfekte kan de ikkje forventa. Hadde du vilt malt og tegna perfekt hadde du jo sjølsakt valgt noe heilt andert å gått på XP

  SvarSlett
 3. Hææ? Me må ikke bruke kullstifter og maling !
  Det va are sånn på første oppgaven at de som ikke va så flinke i ps og ai kunne få lov til å tegne, men den oppgaven vi har nå må løses på data.

  SvarSlett
 4. Det høres så irriterane ut. Duy og har det sånn, han må gjør alt redigersingarbeidet i grupper,sjøl om han e på grupper me folk fra andre klasse for de kan ingenting. Syns og at dei utdanningane burde vært hovedsaklig for dei som har litt kunnskap om det fra før av. Spesielt når du betale for det! Woh, de som ikje kan det burde tatt forbredene kurs!

  SvarSlett
 5. *mose* jeg skjønner det ikke jeg heller ^^ men det er ingen trøst.

  SvarSlett
 6. du må vel lera litt av alt når du går på grafisk design, tenke eg.
  Det e ein borti gangen her som går på grafisk, og han har mest tegning og arkitektur og sånn. Men eg regne jo med at han kan både PS og AI :P (Han har mac)

  (Og ja, det e litt tåpelig at ein ikkje kan verken mac eller AI før ein bjunne på grafisk.)

  (men eg tippe det e litt sånn at på foto her, så e d mongen som aldri har framkalt ein filmrull med bilder (aka meg) og dei som har gjort det hundre gonger.)

  SvarSlett
 7. Det som e saken e at mine sluttprodukt trekkes ned fordi eg bl.a. ikkje klarte å blanda maling riktig eller brukte rett effekt manuelt.

  Og det at eg må verr i mactimane (som eg sitte i akkuratt nå, btw!) og læra om markeringsverktøy og skitt.

  SvarSlett
 8. Aff, fatte jo at det e greit å ha litt kunnskaper om kossen ein gjere ting manuelt, elle sånn som di gjor det før i gaaaaamledagar, men det e jo ikkje nåke poeng i å konna det heilt korrekt når me i dagens samfunn, så og sei, bare bruke pc/mac! Så ja, forstår koffer du blir frustrert! :S

  Håpa jaffal at det blir bedre ittekvart, når di andre har komt nærmare ditt nivå når det gjelde PS og AI, sånn at du ikkje kjede deg ihjel, og faktisk lere nåke nytt du o ;)

  SvarSlett
 9. Ser poenget i å kunne gjere det for hand òg, i forhold til skisser til eventuelle klientar og slikt når de har møter/intervju, kanskje, i staden for at alt må verte gjort på data med ein gong, men det er jo på data dei endelege produkta skal verte laga, så nei, det burde absolutt ikkje gå ut over karakterane dine!

  SvarSlett

Got something to say? Say it now or forever hold your peace.