torsdag 12. april 2012

Inspect my gadgets

Mitt lille kontor her i Whalehouse har blitt oppgradert litt. Det ble en tur til Apple Store i går, jeg gikk til innkjøp av et trådløst tastatur som jeg bruker både til Macen og iPaden. Vi har slitt litt med vonde rygger her i kollektivet, og Helene har endt opp med å bruke en del penger hos kiropraktor. Der fikk hun beskjed om at man skulle se opp på en dataskjerm, ikke ned slik man gjør med en laptop. Dermed har både hun og jeg bygget med bøker under Macene våre, slik at vi nå kan jobbe helt avslappet i ryggen. Etter bare en dag merker jeg forskjell!

Andre gadgets jeg bruker (nesten) daglig er min Magic Mouse, som gjør at jeg ikke får ekstreme smerter i hendene når jeg designer. Jeg har et par harddisker til back up, Time Machine er min beste venn! I tillegg har jeg iPaden min, som jeg gjerne bruker til nyttige ting, men som regel går det i å leke seg på internett. En vifte under Macen er også praktisk, og jeg har et Bamboo tegnebrett som jeg bruker til skolearbeidet. 

Hvordan jeg har råd til det spør du? Trikset er å spare ALLE myntene man eier, når disse til slutt samles opp og blir omgjort til flersifrede tall, er det lettere å ha råd til slikt. Det må også sies at jeg har brukt noen år på å samle opp alle disse sakene.

Fortell om hva dere gjør for en mer ergonomisk hverdag!

Now in English:
My little office here in Whalehouse has been upgraded a bit. I went to the Apple Store yesterday where I bought a wireless keyboard which I use on both my Mac and my iPad. My flatmates and I have had some back-pains lately, and Helene had to spend a lot of money going to the chiropractor. She was told that you are not supposed to look down on the computer screen like you do on laptops, therefore we both started to build a shelf with books under our Macs. Now we can work with our backs relaxed, and even after just one day I feel a lot better.

Other gadgets I use (almost) daily is my Magic Mouse, that keeps my hands from aching when I am designing something. A couple of external hard drives is used for back up, Time Machine is my best friend! In addition I have an iPad, which I am more than happy to use for practical things, but I usually use it to have some fun with on the Internet. A fan is under the Mac is also useful to have, and I have a Bamboo drawing-tablet which I use in my studies.

How can I afford all this, you ask? What I do is save up ALL my coins. After a while I gather them and they go from being just irritating coins to a multi-digit number. I also have to mention that I spent a couple of years getting all these things.

Please tell me what you do for a more ergonomic day?

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med dei nye gadgetsane! Elskar tittelen på innlegget. xD

  SvarSlett
 2. Hm. Kanskje jeg skal bygge opp min skjerm også? Når jeg tenker meg om er alle faretruende langt nede.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ganske smart, og man innser det ikke før skjermen virkelig er høyere og kjenner det på kroppen. Fint at du liker banneret, måtte bare fikse litt... :P

   Slett
 3. BTW. Love. New. Banner!

  SvarSlett
 4. Kunne du sagt noe mer om den viften, oog om time machine? Kjøper man en egen ekstern hardisk fra Apple, for å lagre? Og hva koster det ? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt! :) Viften er av merket Targus, den bare setter man Macen oppå og kobler den til maskinen med en USB. Det finnes mange varianter av slike vifter, gjør et Google-søk så finner du mye info.

   Neida, Time Machine er programmet som tar back up på Apple-maskiner. :) Jeg har et par Western Digital My Passport harddisker, som er min favoritt siden de er så små. (Man kan bruke en hvilken som helst harddisk som er formatert for Mac). Når du kobler den til Macen får du spm. om å bruke som Time Machine backup eller ikke. Velg ja. Deretter vil den ta backup av alt du har på maskinen en gang i timen. Om maskinen kræsjer, eller man bytter / kjøper ny data, kan man bare plugge harddisken i den nye maskinen og den gjenopprettes og blir akkuratt lik den gamle. Ekstremt genialt! Når du bruker en ekstern harddisk til Time Machine kan den ikke brukes som en vanlig harddisk i tillegg. (Hvis du ønsker å ha den "normal" en gang, må alt innholdet fra harddisken slettes.) Dette er grunnen til at jeg har mer enn bare en harddisk, noen til å lagre ting på, mens en av dem har alltid vært brukt til Time Machine.

   Det du kanskje tenker på er Time Capsule fra Apple. Dette er som en trådløs harddisk som kontinuerlig tar back up av sakene dine, uten at du trenger å gjøre noe som helst annet enn å være innenfor rekkevidde. I tillegg brukes det til wifi, istedet for å bruke vanlig modem, slik jeg har skjønt det i alle fall. Da har man alt i ett, jeg har det ikke selv, men min far bruker Time Capsule. Prisen ligger vel på et par tusen kroner, dette kan du finne ut på Apple.no.

   Dette ble jo en hel fortelling. Håper det hjelper deg! Bruk Time Machine, det er mitt beste råd uansett hva du gjør! :D

   Slett
  2. Ja! Det hjalp faktisk veldig. Jeg trenger å få det inn med t-skje, så storartet !! ;)

   Slett

Got something to say? Say it now or forever hold your peace.