onsdag 16. november 2011

The instant camera is a type of camera that generates a developed film image

Da jeg var i London med min pappa, Alicia og Brian klarte jeg å skaffe meg et brukt Polaroid kamera. Uten noe tilbehør kjøpte jeg det for £20 av en mann med mye utvalg av gamle kamera i Camden. 
Da jeg tok mine første to bilder ute i solen i Soton, ble jeg ganske skuffet da de kom ut som dette. Man kan se at bildet er der, men egentlig er det bare helt gult. Jeg tenkte selvfølgelig at det var tjue pund jeg aldri kom til å se igjen eller få noe igjen for.
Jeg prøvde en siste gang og fikk et bilde av Brian før han reiste tilbake til Norwegen. Her ser dere også Christine, Anne Lise, Helene og meg på Halloween. Bildene blir ganske gule, uklare og ødelagte noe jeg synes skaper kjempestemning!
Det er tydelig at kamera ikke liker sollys, men disse to nederste bildene her ble tatt innendørs og fungerer derfor ganske greit. Dette er fra bursdagen til Anja. Her ser dere osten, vinen og kjeksen vi koste oss med, pluss en del herlige jenter.
Filmen jeg bruker er Polaroid 600 og koster £20 for åtte bilder, noe som tilsvarer 25 norske kroner (evt. £2,8) pr. bilde. Jeg har to bilder igjen nå, de sparer jeg til noe kult skjer. Film kan handles i enkelte fotobutikker, på e- bay eller theimpossibleproject.com og det står høyt på ønskelisten til joul. Det er virkelig morsomt å se bildene som utrolig sakte (!), men sikkert kommer til syne, de er aldri perfekt men har alltid minst en feil. Det er det jeg liker med dem, at det er lov å feile!


Det finnes også nyere versjoner av Polaroid kamera, disse kan handles for alt fra 800 kr - 2500 kr, og sannsynligvis mer..? Bildene fungerer bra som veggdekorasjon om man bare har litt BluTack, og litt fantasi. Jeg digger mitt kamera og håper jeg får brukt det mye fremover!


Noen andre som har prøvd noe type instant kamera?

7 kommentarer:

 1. må du kje rista det? trodde det va det som gjorde at dei ikkje blei gule. og du må prøva heilt analogt fotografi, det e magi, det! :D

  SvarSlett
 2. Eg har eit Polaroid Spectra Blitz kjøpt frå Lomography, det funkar veldig bra, det einaste dumme er at det er ikkje mogleg å leggje det saman, så det tar litt stor plass. Filmen eg har vart kjøpt på eBay, men neste gong tenkjer eg å kjøpe frå The Impossible Project, dei er så herlege. Og ja, polaroidbilete er ganske magiske. :)

  SvarSlett
 3. Søte, jeg har funnet ut av det. Jeg snikfotograferte filboksen når jeg var der nede slik at jeg kunne google når jeg kom hjem. Det slo meg nå at jeg ikke sa det til deg. Filmen din er 640ASA, det er derfor den ikke tåler sollys! Den tåler det nok bedre når solen er påvei ned :D Jeg kom på det nå, sorry!

  SvarSlett
 4. Oi, eg og vil ha! Who cares om bildene blei gule, de blei jo rå!

  SvarSlett
 5. Åh! jeg har så lyst på et polaroidkamera! :D

  SvarSlett
 6. akarlsen: Har aldri hørt om risteteknikken, men skal teste det! :P Har jo laget våre egne kamera på skolen og tatt bilder, neste onsdag får vi bruke Holga og skal lære å fremkalle bildene fra bunnen av! :D

  Poirot: Fett! Har du det hjemme? Hvis ja hadde det vært kult å se det på juletrefest? :P Det eneste er at det koster så sinnsykt mye på Impossible Project, men fine er de!

  Fancy: Jaha, du sjekker ut! :P Då blir det vel kjærlighet i solnedgangen next! :D

  Else: Jeah, enig i det! Elsker dem svært mye.. :P Bildene altså.

  Linn: Her i England er det ganske enkelt å få tak i.. ;)

  SvarSlett
 7. Eg har det i Bergen, men kan gjerne ta det med heim til jul om eg får plass til det. :P
  Ja, that's true, men vert fort dyrt på eBay òg, i alle fall om det er auksjonsrunde og ikkje Buy It Now.

  SvarSlett

Got something to say? Say it now or forever hold your peace.