torsdag 23. juli 2009

Bergensguide

Jeg sa nei igjen. UiB ville ha meg til å studere Nye Medier, men jeg takket nei, slik som jeg gjorde med Noroff. Klarte til og med å komme inn på mitt andrevalg og er riktig fornøyd med meg selv og den gode innsatsen på vgs.

Nå er det MANGE som flytter til Bergen, og her er min personlige Bergensguide:

KJØP: Paraply er et must og støvler er gode å ha. En pingleparaply som passer i veska holder ikke, den må være skikkelig. Alt du har om "byen mellom de 7 fjell" er sant.

HOLD DEG UNNA: Radiokanaler som Radio 1 ("Din hitstasjon nr 1") og Energy fordi de spiller stort sett dritt og tror at "Infinity" fortsatt er en hit.

FORSTÅ: Bussrutene. I denne byen må man plassere seg på forskjellige buss-stopp etter hvor man skal til og når det står "buss-stasjonen" inkluderer det hele stasjonen og vestre strømkai (finn ut hvor den er!!!). Noen busser kjører kun gjennom sentrum og ikke stasjonen, som f.eks. nr. 71 Tertnes - Nipedalen og 19 Bønes om Krohnegården. Busskort er VELDIG smart å skaffe seg, uansett om du tror du ikke kommer til å trenge det. I Haugesund kan man spasere gjennom hele byen, mens Bergen er Norges nest største by.

IKEA: Alle vil på Ikea når de flytter for seg selv fordi det er billig og lettvint. Det ligger i Åsane og man kan bl.a. ta bussene 71, 80 og 90 som går fra Festplassen. Gå av på Åsane terminal, spaser forbi to kjøpesenter = Åsane senter og Arken (min jobb!) og du ser Ikea.

HUSK: Når du skal skaffe deg busskort må du huske bilde og legitimasjon. Dette får du på buss-stasjonen rett ved Big Bite. De stenger tidlig og du kommer til å stå i kø i MINST 1,5 timer - JEG LOVER! Mens du venter kan du fylle ut skjema som ligger klart til deg. Er også greit om du husker adressen din siden den skal stå på busskortet.

FAKTA: Det kan også være greit å lære seg hvilke 7 fjell som omringer byen og vite at det er over 250 00 innbyggere her. Fjellene er: Fløyfjellet, Ulriken, Lyderhorn, Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Rundemanen og Sandiksfløyen.


Er det noe annet dere lurer på, så ikke nøl med å spørre! Jeg hjelper gjerne til og er i ganske flyttehumør selv siden alle rundt meg flytter. Hvis noen skjønte min hemmelige beskjed i forrige innlegg så var det at jeg snart har bursdag og herved inviterer jeg til fest senere i august for gamle Haugiser og nye Bergensere.

10 kommentarer:

 1. Eg kunne tenkt meg litt info om kass bussar eg, som bor i Fabrikkgaten ska ta for å komme te sentrum o.s.v. :D Og ka som e viktig å vita om der eg bor. + Eg glede meg te fest hvis eg e velkommen :D

  SvarSlett
 2. nesten så eg sko ønska eg sko te bergen:D

  SvarSlett
 3. ah, smart! kanskje eg må flytta t bergen ein gång.

  SvarSlett
 4. Enda en ting; Man kan kjøpe busskort på togstasjonen og, da slipper man å stå i kø og de er åpen lenger. De gjorde iallfall det når jeg skulle ha meg kort. Man kan undersøke!

  SvarSlett
 5. Åh, det kommer helt sikkert noen spørsmål fra meg når jeg får tenkt meg om litt!

  Ooog, kan jeg komme i bursdagen din? :D

  SvarSlett
 6. Oooh, eg vil feire bursdagen din!

  Takk for guiden. :D Paraply har eg; Belle 2 <3

  SvarSlett
 7. Trude: Buss nr 1 Nymark går te oss. Stoppe rett utforbi huset og går 00, 15, 30 og 45 om dagen. Altså kvart kvarter. Kiwi e o rett rundt hjørna, det samma med Brun og blid. Neri veien ligge Solheimsgården med frisør, minibank, Europris, treningssenter og andre butikkar. Det e o kebabsjappe og kinamat rett med Kiwien.. ;) +++ (Perfekt sted å bo!)
  Du e jo sentrum av alle mine framtidige parties!

  Kristin: Du burde ønska det ;)

  Charlotte: Ingen dum idé! :D

  Mariel: Uuh, veldig smart!

  Cathrine: Jotakk for det.. :P

  Valerie: Spør i vei! Og seff ska du det! :D

  Birte: Juhu!! :D

  SvarSlett
 8. oi tror eg komme te å sliiiita når eg flytte te bergen, for komplisert for meg :s sko leid meg bergenturguide eller no, får å finna ut kor ting e xD haha! ka koste busskort i mnd å sånn btw?

  SvarSlett
 9. Egentlig e eg litt glad for at eg ikkje ska flytta te bergen. Alt e så forvirrandes der xP

  SvarSlett

Got something to say? Say it now or forever hold your peace.