fredag 20. februar 2009

Ja til >10% mer skatt!

"De som ikke har økonomisk KONTROLL, burde skatte 10% mer enn andre", sa mattevikaren i dag. Han er økonom, og jeg er fullstendig UENIG med ham. Det han sier, er at inntekt ikke skal ha betydning, men hvor flink du er til å kontrollere pengebruken din. Han kom med eks. fra Luxusfellen (tv-programmet fra TV3). Han sa at det verste tilfellet var en dame som trodde hun brukte gjennomsnittlig 4000 kr på klær i måneden, når hun egentlig brukte 28000. Jeg har ikke sett programmet, så ikke vet jeg.

Jeg tenker at de med lite inntekt sliter nok som det er og skatter som alle andre. Hvis de skulle skattet 10% MER fordi de ikke har kontroll på pengebruken, får de enda MINDRE penger og mister kanskje iallefall kontrollen. De som har mye inntekter og må skatte 10% mer pga. mangel på økonomisk kontroll vil da TAPE endel penger mtp. at deres 10% tilsvarer mer enn for en med lav inntekt. HVORDAN skal det hjelpe andre uten kontroll, hvis man tar fra dem det de trenger å kontrollere?!

For "moro"skyld kan jeg gjerne nevne at jeg holder på å fly i taket av de fleste.. nei, egentlig ALLE meningene denne karen har, men kan stolt si at jeg har behersket meg ved å regne matte i timene - istedet for å diskutere hvor VIKTIG økonomisk kontroll er for ALT her i verden.
PS: Man har ikke lov å ha andre meninger enn denne karen, da FRIKER han ut!!!


London: in 5 days

7 kommentarer:

 1. Eg har sett det programmet ein gong. Va ei ungjenta, bare nåken og tjue år, som hadde ei gjeld på 2-3 mill. Ganske sjukt at det går an. Viss di har så store problemer med å betala tebake, burde di vel kje akkurat betala meir skatt enn andre, men på ein måte burde det ver ein straff for det. Liksom, det e kje alle som klare betala tebake, og då har jo bankane som har gitt lån og støtte, tapt ein god del. + dersom personen dør, så overtar familien gjeldo.

  Sjukt at det går an å bruka så masse penger uten å ver klar øve det sjøl... Dei nærmaste, og bankane, burde jo skjønna ka som skjer og prøva å stoppa det...

  SvarSlett
 2. Jeg har sett det jeg også. Hun jenten var søt og hadde levd skikkelig luksus. Men ha-lo jeg tror liksom ikke at hun hadde brukt mindre penger hvis hun fikk høyere skatt akkurat. Jeg er glad jeg ikke går på Laksevåg.

  SvarSlett
 3. LIKE DU HAN Håkon?! Eg håpe virkelig detta e ein av dine SYYYYKE spøkar!

  SvarSlett
 4. Kanskje du møter på Våga i London, lucky bastard... :P

  SvarSlett
 5. Haha, det hadde vore skamløye! xD

  SvarSlett

Got something to say? Say it now or forever hold your peace.